اعلامیه ها و دست نوشته های شهید “احمد رستگار”

اعلامیه ها و دست نوشته های شهید “احمد رستگار”

نویسنده: مدیر سایت - 2017/02/25

شهید احمد رستگار ، از شهدای رسانه که در زمان دفاع مقدس در جبهه ها حضور داشت و به عنوان فیلم بردار صدا و سیمای مرکز خوزستان فعالیت می کرد، در دوران پیش از پیروزی انقلاب نیز فعالیت های بسیاری داشته و نصب اعلامیه ها بر در و دیوار شهر، از جمله کارهایی بوده که این شهید بزرگوار برای پیروزی انقلاب انجام می داده است.

 به مناسبت ایام دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، و همچنین در آستانه سالگرد شهادت این شهید بزرگوار و رونمایی از تندیس شهدای خبرنگار استان خوزستان، تعدادی از دست نوشته ها و اعلامیه های این شهید را که تاکنون منتشر نشده اند و توسط محمد رستگار، فرزند این شهید در اختیار ایسنا قرار گرفته را منتشر می کند.

شهید احمد رستگار در زمان انقلاب فعالیت های زیادی انجام می داد؛ از جمله این فعالیت ها، پخش اعلامیه های حضرت امام (ره) و دست نویس کردن سخنرانی علمای قم و توزیع آن میان مردم شهر اهواز و استان خوزستان بود.

شهید رستگار در دوران انقلاب در چندین نوبت تحت تعقیب قرار گرفت و هر بار به طرفندهایی موفق به فرار از دست ماموران ساواک و شاه می شد.

شهید احمد رستگار در یکی از دست نوشته هایش نوشته است:

“و لله العزه و لرسوله و للمومنین ولكن المنافقین لا یعلمون

عزت واقعی و سربلندی متعلق به خدا و پیامبر و مومنین است ولی منافقین نمی دانند.

پیشگامان انقلابی گرچه از متن جامعه خونین برخاسته و از همه شرایطی که خلق در آن زیسته برخوردار بوده اند ولی با ایجاد دگرگونی و تغییر در وجود خود به تدریج از اوضاع فاسد و آلوده جامعه خود فاصله می گیرند ب واقعیت های موجود عصیان می کنند و قوانینش و افکار و ارزش های آن را نیز نمی پذیرند . بدین ترتیب وجود خویش را از کلیه آثار و مشخصات وضع موجود و شرایط نامطلوب جامعه پاک می سازند.

انقلابیون با ایجاد تغییرات انقلابی در دورن خود تجسم زنده قوانین، روابط و ارزش های نوین جامعه می گردند و با مبارزه و پیکار خویش انقلاب را قادر می سازند تا وضع موجود را به کلی دگرگون سازد.

انقلاب قبل از هر چیز باید در دورن انسان انقلابی پدید آید.”

 شهید احمد رستگار در سال ۱۳۳۵ متولد شد و دوران دبستان را در دبستان خیام (شهید شالباف) و دوران راهنمایی و دبیرستان را هم در دو مدرسه سعدی و شهید مصطفی خمینی اهواز گذراند. در آن سال ها در مسجد حجازی اهواز فعالیت می کرد و برای توسعه کتابخانه جعفریه این مسجد بسیار تلاش کرد. در سال های منتهی به انقلاب هم شهید احمد بسیار فعال بود و علیه رژیم پهلوی فعالیت می کرد؛ در راهپیمایی ها و تظاهرات خیابانی حضوری فعال داشت و گاهی هم در اطراف خانه پدری اش در محله کوی مطهری، فاطمیه (یوسفی) و زیباشهر فعالیت می کرد و اعلامیه ها را به دیوارها می چسباند و تصاویری بر روی دیوارها ترسیم می کرد.

آغاز فعالیت رسانه ای شهید احمد رستگار در سال ۱۳۶۰ بود؛ در این سال به عنوان صدابردار پخش وارد صدا و سیمای مرکز خوزستان شد؛ ازدواج هم کرده بود و علاوه بر جنگ و مسجد و صدا و سیما، به خانواده و همسر خود هم بسیار توجه داشت و پسرش “محمد” در همین سال ها متولد شد.

در روزهای که در سنگر رادیو فعالیت می کرد، احساس کرد که مرکز نیاز به دکورساز دارد و به همین دلیل به عنوان دکوراتور برای گذراندن دوره آموزشی به تهران رفت و برای مدتی در کارگاه دکور اهواز فعالیت کرد، ولی نمی توانست در کارگاه بماند و برای رفتن به قسمت صدابرداری تلوزیون و اعزام به جبهه اقدام کرد. با آنکه با مخالفت بسیاری از دوستان و حتی مسئولان رادیو و تلوزیون مواجه شد، دست از اصرار برنداشت و می گفت: “در دکورسازی من در کارگاهی هستم با چوب ها و اجسام بی جان سروکار دارم، اما در فیلمبرداری من در جبهه ها هستم و با این عمل رشادت رزمندگان اسلام را و اوج عظمت انقلاب اسلامی را به مردم ایران و جهان نشان می دهم، به نظر شما کدام بهتر است؟”

شهید احمد از آن به بعد در عملیات های مختلف به عنوان تصویربردار به جبهه ها اعزام می شد و گزارش های متعددی از جبهه ها تهیه کرد. در عملیات والفجر ۸ اوج از خود گذشتگی را در تهیه تصاویر از خود نشان داد و در نمایش توان و قدرت رزمنده ها تا سرحد جان پیش رفت؛ تصاویری که از این عملیات برداشت کرد، در تقویت روحیه رزمنده ها بسیار تاثیرگذار بود.

او در حالی که در خطوط مقدم جبهه بی باکانه دوربین فیلمبرداری را مانند سلاح بر دوش داشت و جبهه نبرد کفر و ایمان را به زیر سیطره دوربین خود برده بود، به آرزوی خود رسید و در منطقه عملیاتی فاو و در سال ۶۴ پس از برخورد گلوله به سرش، به شهادت رسید.

منبع : http://yaghoot45.blogfa.com